Matematik

Kvadratsætningerne til at gange parentesen

21. oktober 2015 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ganger jeg parantesen ved brug af kvadratsætningen?

(0,5-2a)^2

Jeg har spurgt om det her før, men jeg kunne ikke forstå svarene, så jeg spørger bare igen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Benyt kvadratsætningen (a-b)2=a2+b2-2ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

(a+b)2 = (a+b)(a+b) = a2+ab+ba+b2 = a2+b2+2ab

sådan ganges 2 ens parenteser med hinanden, det kaldes også at  finde kvadratet på en toleddet størrelse.

resultatet bliver kvadratet på første led + kvadratet på andet led +/-  det dobbelte produkt af de to led.

Hvad du mener med at bruge kvadratsætningerne til at gange ved jeg ikke rigtig, men prøv at se på nedenstående.

KVADRATSÆTNINGERNE ER HUSKEREGLER, DER GØR DET NEMMERE FINDE KVADRATET PÅ EN TOLEDDET STØRRELSE.

(0,5-2a)^2                 første led er 0,5                      andet led er 2a

(a+b)2 = a2+b2+2ab

kvadratet på første led er 0,52

kvadratet på andet led er ( 2a)2

det dobbelte produkt er 2*0,5*(2a)

(0,5-2a)^2  = 0,52+(2a)2-2*0,5*2a


Skriv et svar til: Kvadratsætningerne til at gange parentesen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.