Matematik

Mat opgave hjælp! Prisfunktioner og uligheder?!

23. oktober 2015 af KarolineVA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har virkelig brug for hjælp! Jeg har den her matematik aflevering for til på mandag. Jeg har lavet alt bortset fra disse tre opgaver som jeg bare ikke kan finde ud af...

Det er om prisfunktioner og løsninger af uligheder. 

Nogle der vil være så søde at hjælpe mig??

Jeg har fundet ud af den ene under opagve, men hvis i gider, må du/i gerne lige se om den er rigtig nok :-) 

- Tak på forhånd! 

//Karoline 

Vedhæftet fil: Opgaver hjælp!!!.docx

Svar #1
23. oktober 2015 af KarolineVA (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2015 af joacim94 (Slettet)

I din opgave 3 A har du at gøre med et fjerdegrads polynomium og ikke et anden grads, hvorfor diskriminant formlen ikke fungere direkte. Jeg foreslår at definere g=x^2, så du har -g^2+10g-9, hvilket du kan bruge diskirminant formlen på. Du finder så de samme løsninger, men husk at du søgte efter x, så du skal huske at dine løsninger som er g=1 og g=9 omsættes til x^2=1 \Rightarrow x=\pm 1 og x^2=9 \Rightarrow x=\pm 3. Dermed haves fire løsninger (1,0), (-1,0), (3,0) og (-3,0).


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2015 af joacim94 (Slettet)

I opgave 1 A skal du huske at x=antal varer, så hvad er p(90)=?.

I 1B skal du invertere, det vil sige finde x(p). Hint: p=-0.2x+110 isolér x.

i 1C skal du finde x(75)=?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2015 af StoreNord

Og så er det ingengang løwn i Svar #2 om opgave 3A. Se vedhæftede:


Skriv et svar til: Mat opgave hjælp! Prisfunktioner og uligheder?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.