Matematik

vektor - parallelogram

23. oktober 2015 af EliLen (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder: 

Lad vektorerne a og b gælde a 

!a->! =2

b--> = 3a^--> -a

a) bestem parallelogrammet udspændt af a--> og b-->

Jeg sidder simpelthen total fast. Hvordan ved jeg hvad vektor a er, når jeg kun har længden af vektor a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2015 af StoreNord

linje 1: Mener du, at længden af vektor a er 2?        

linje 2: Mener du, at   b er lig med 3 gange tværvektoren til a? ... minus vektor a?

Hvis det er sådan det er, så er løsningen vistnok som vedhæftede figur viser her: vektor - parallelogram.png

Tallenene er ikke helt nøjagtige, men det var din beskrivelse heller ikke.   :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2015 af StoreNord

Jeg beklager min figur i svar #1, det var forkert.

Jeg iler med at rette min dumme fejl med noget,der ihvertfald er bedre. Så håber jeg bare det også er svaret på det noget tågede spørgsmål:

linje 1: Mener du, at længden af vektor a er 2?        

linje 2: Mener du, at   b er lig med 3 gange tværvektoren til a? ... minus vektor a?

Hvis det er sådan det er, så er løsningen vistnok som vedhæftede figur viser her: vektor - parallelogram2.png

Tallene er denne gang helt nøjagtige.   :)

Kommentar til metoden:

Vi ved at vektor a's længde er 2.                 

så dens x-komposant er variabel  så vil            x2 + y2 =4    <=>      y=\sqrt{(4-x^{2})}


Skriv et svar til: vektor - parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.