Matematik

procent

25. oktober 2015 af hjælpsos123456789 - Niveau: 7. klasse

Hej

Håber på hjælp da procent ikke lige er min stærke side. Opgaven lyder sådan

 Jensen har fået en plæneklipper til rabatprisen 4395 kr. Rabatten var på 18%. Hvad var plæneklipperens pris før den blev nedsat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af Mawias (Slettet)

4395kr er ligmed 82% af den totale pris, da der er frataget 18%. 

Så ved at man dividerer med 82, så får du hvad et procent svarer til. Herfra skal det bare ganges med 100. Så har du 100% af den totale pris.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Du skal vist til at finde ud af hvad % betyder. Hvis vi andre skal lave dine opgaver lærer du ikke noget og vi er til grin.

Prøv at sammenligne med opgaven med ansatte i virksomhed A og B


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2015 af mathon

                       oprindelig\; pris \; \; \; \; x
                 -   rabat \; \; \; \;\; \; \; \; \; \; \; \; \; \underline{0{,}18x}
                       rabatpris \; \; \; \;\; \; \; 0{,}82x=4395

      Beregn x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2015 af Ferrariprinsen (Slettet)

4395:100 = 43,95 

43,95 * 18 = 791,1

Tilbudspris + rabatten = før pris

4395 + 791,1 = 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2015 af mathon

    rabatpris \; \; \; \;\; \; \;\; \; \; \; 0{,}82x=4395

    oprindelig\; pris \; \; \; \; x=\frac{4395}{0{,}82}


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.