Matematik

Trekanter

27. oktober 2015 af Malik2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1:

a) I en retvinklet trekant ABC er A=90°, B=32° og b=3cm. Beregn vinklen C og siderne a og c.

b) I en retvinklet trekant ABC er B=90°, a=6,3cm og A=42,3°. Beregn vinklen C og siderne b og c.

c) I en retvinklet trekant ABC er B=90°, a=2,8cm og c=3,6cm. Beregn vinklerne A og C og siden b.

d) I en retvinklet trekant ABC er C=90°, a=5,22cm og B=16,43°. Beregn vinkel A og siderne b og c.

e) I en retvinklet trekant RST er T=90°, t=8,65cm og r=5,48cm. Beregn vinklerne R og S og siden S.

Opgave 2:

a) I en retvinklet trekant ABC er C=90°, a=6,2cm og b=4,3cm. Beregn siden c og vinklerne A og B.

b) I en retvinklet trekant ABC er A=90°, B=38,6° og a=8,26cm. Beregn vinkel C og siderne b og c.

c) I en retvinklet trekant ABC er B=90°, C=65,8° og a=29,3cm. Beregn vinkel A og siderne b og c.

d) I en retvinklet trekant PQR er Q=90°, q=45,36cm og r=30,88cm. Beregn siden p og vinklerne P og R.

e) I en retvinklet trekant XYZ er Z=90°, X=9,2° og y=5,3cm. Beregn vinkel Y og siderne x og z. 

Hvordan skal jeg regne disse opgaver ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2015 af mathon

beregning i retvinklede trekanter:

Vedhæftet fil:retvinklede trekant.doc

Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.