Fysik

udregning af joule

27. oktober 2015 af Flappetdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lige et spørgsmpl til en opgave jeg ikke kan finde ud af...

for at kunne lave kaffe ti en familie skal man opvarme 0.8L vand fra 12oc til 100oc. udregn, hvor meget energi der skal bruges til det.

jeg ved ikke lige hvilken formel jeg skal bruge og hvor jeg starter opgaven plz hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Q = m*c*ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2015 af hesch (Slettet)

Energi = masse * varmefylde * temperaturændring.

i enheder:

[ J ] = [ kg ] * [ J / ( kg * K ) ] * [ K ]


Svar #3
27. oktober 2015 af Flappetdreng (Slettet)

hvad er det K er?


Svar #4
27. oktober 2015 af Flappetdreng (Slettet)

så det er 0.8*12*100? eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Masse af 0,8 L vand ≈ 0,8 kg

Vands varmekapacitet: c = 4210 J/(kg * oC)

ΔT = Tslut - Tstart


Svar #6
27. oktober 2015 af Flappetdreng (Slettet)

(0.8)*(4210/(0.8*12)*100)???


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Q = 0,8 kg * 4210 J/(kg*oC) * (100oC - 12oC) = .... J


Svar #8
27. oktober 2015 af Flappetdreng (Slettet)

Q=0.8kg*4210j*(100*´-12)=296384 J

det vil sige 296 kj????


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#3:   K er grader Kelvin ( i stedet for grader Celcius ).


Svar #11
27. oktober 2015 af Flappetdreng (Slettet)

Super nu blev det lidt mere forståeligt

Skriv et svar til: udregning af joule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.