Matematik

En lille hjælp til linære funktioner

27. oktober 2015 af Maya12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

To lineære funktioner er givet ved f (x) = 4x −7 og g(x)=−3x.

For hvilken x-værdi er g(x) tre gange så stor som f(x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2015 af janusvm (Slettet)

\begin{aligned} g(x) &= 3\cdot f(x) \\ -3x &= 3(4x-7) \\ x &= -(4x - 7) \\ 5x &= 7 \\ x &= \frac75 \end{aligned}


Svar #2
27. oktober 2015 af Maya12 (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: En lille hjælp til linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.