Matematik

Vektor

28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

En ret linje m er givet ved ligningen 2x+y-1=0

bestem en parameterfremstilling for den linje, der er parallel med m, og som går igennem punktet (1,5)

håber nogen kan hjælpe og tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2015 af peter lind

Brug at tværvektoren til m's normalvektor er retningsvektor for m og dermed også for den linje du skal finde parameterfremstillingen for


Svar #2
28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

så \vec{n}=\binom{2}{1} er normalvektoren, og så vil \vec{n}=\binom{-1}{2} være tværvektoren. hvad mener du så med resten ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2015 af peter lind

Du må ikke kalde n og dens tværvektor for det samme.

Hvis v er en retningsvektor for en linje og (x0, y0) er et punkt på linjen vil

(x0,y0) +t*v være en parameterfremstilling for linjen


Svar #4
28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

hvad skal man så kalde tværvektoren?

hvad står t for?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2015 af peter lind

Du kan frit vælge hvad du vil kalde tværvektoren

t er parameteren


Svar #6
28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

hvordan skal formlen så opsættes? hvis (Xo,Yo) er (1,5). er v så \binom{-1}{2} ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2015 af peter lind

ja


Svar #8
28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

ser den så sådan ud?

(1,5)+t*\binom{-1}{2}

hvis ja, hvordan løser man den så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2015 af peter lind

det er løsningen

Kender du ikke noget til parameterfremstillinger ?


Svar #10
28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

når ja, mine tanker var bare et helt andet sted.

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.