Matematik

Lige og ulige funktioner

29. oktober 2015 af OleJespersen - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave i matematik hvor jeg skal afgøre om en funktion er lige eller ulige eller ingen af delene.

Jeg har lidt problemer med funktionen f(x)=x*√(16-x^2). Rent grafisk ser den lige ud, men jeg kan ikke få den til at følge f-(x)=-f(x). Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

f(x)=\sqrt{(4+x)(4-x)}           -4\leq x\leq 4

f(-x)=f(x)   lige funktion


Svar #2
29. oktober 2015 af OleJespersen

Undskyld det kan mig der havde skrevet forkert. Jeg mente at rent grafisk så den ulige ud.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2015 af mathon

Jeg burde have skrevet:
                                           \sqrt{(4+x)(4-x)}\; \; \; \; \; \; \left | x \right |\leq 4      er lige
men
                                           f(x)=x\cdot \sqrt{(4+x)(4-x)}\; \; \; \; \; \; \left | x \right |\leq 4    er ulige


Skriv et svar til: Lige og ulige funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.