Fysik

vekselspænding strømstyrke

29. oktober 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

God aften!

Jeg har en hjemme opgave hvor jeg skal finde strømme i en af lederne, men jeg har problemer med hvordan jeg lægger de to funde strømmer sammen


Svar #1
29. oktober 2015 af Teko123 (Slettet)

#1

Vedhæftet fil:opgave.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Antag at U1 = 220/ 0ºV, U2 = 220/ 120ºV, U3 = 220/ 240ºV, UN = 0V.

Bestem værdien af Z på kompleks form.

Beregn strømmene Iz og IR .   IZ + IR + IL2 = 0.  ( Kirchhoff ).

Når F2 udtages sidder Z og R i serie mellem U2 og UN .


Svar #3
29. oktober 2015 af Teko123 (Slettet)

Nu har jeg bare prøvet mig frem, men stemmer det jeg har gjort? 

Vedhæftet fil:test1.JPG

Svar #4
29. oktober 2015 af Teko123 (Slettet)

#3

Vedhæftet fil:nr2.JPG

Svar #5
30. oktober 2015 af Teko123 (Slettet)

Dette var det jeg kom frem til.

Vedhæftet fil:Opgave123.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #6
31. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#1:  Jeg svarer først nu, for jeg sidder midt i en flytning ( pr. 1. november ).

I #2 fastlægger jeg U1 som havende referencefasen ( 0º ). Den bør du holde fast i, i de øvrige beregninger vedr. strømme og spændinger. Så i #3 skal du finde:

IR = ( U2 - U3 ) / 47,19Ω = ( 220V / 220º - 220V / 240º ) / 47,19Ω = 8,07A / 90º.

Du finder Z = 37,03Ω / 41,41º, og dermed skal du finde:

IZ = U2 / Z = 220V / 120º / 37,03Ω 41,41º =  5,94A / 78,59º.

Eftersom  IZ + IR + IL2 = 0 finder du  IL2 = -( IZ + IR ) = 13,94A / 85,17º  ( med U1 som referencefase ).

Du skal fastsætte en referencefase og holde fast i denne som udgangspunkt for alt andet. Ellers farer du vild.  Stol på kompleks talregning:  Det virker.


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#4:  R + Z = 78,86Ω / 18,09º.

Derfor finder du strømmen:

I-F2 = U3 / ( R+Z ) = ( 220V / 240º ) / ( 78,86Ω / 18,09º ) = 2,79A / -138,09º.

Så den absolutte værdi af strømmen bliver 2,79A, og det er den absolutte strømværdi, der afsætter aktiv effekt i den reale del af den samlede impedans:

Z+R = ( 78,86Ω / 18,09º ) = ( 74,96 + j24,49 )Ω   →

P = ( abs(I-F2 )A)2 * 74,96Ω = 2,792 * 74,96 = 583,5W

Det fik du (sgu) rigtig, selv med reelle tal !


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. oktober 2015 af hesch (Slettet)

Rettelse i  #6, 3. sidste linie.

IL2 = 13.94A / -94,83º.    ( glemte fortegnsskift ).


Svar #9
31. oktober 2015 af Teko123 (Slettet)

Men så vil jeg sige mange tak at du gider at komme med en god forklaring om hvad jeg laver forkert, selvom du er optaget med andre ting (flytning).

så min fejl er altså at jeg ikke regner ud fram en fast reference hele vejen igennem, og derfor bliver min udregning forkert.


Svar #10
31. oktober 2015 af Teko123 (Slettet)

Et sidste spørgsmål! Er strømmen i nullederen = 5,94A? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. november 2015 af hesch (Slettet)

#10:  Jeg kender ikke helt definitionen på strøm/strømstyrke: Er det med/uden vinkelangivelse?

Man kan sige, at den absolutte værdi af strømmen er 5,94A.


Skriv et svar til: vekselspænding strømstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.