Kemi

forsøg: natriumcarbonat vs svovlsyre

30. oktober 2015 af runekonge (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey dudes, håber i kan hjælpe mig med denne opgave. jeg har siddet med den i lang tid, unden held.

Ved en fejl spildes 45g svovlsyre på bordet. Syren neuraliseres med natriumcarbonat.

H2SO4 + Na2 CO3 --> Na2SO4 + CO2 + CO2

hvor meget vejer det natriumcarbonat, som skal bruges til at neutraliserer det spildte svovlsyre?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2015 af mathon

    ækvivalente                       H2SO4   +   Na2CO3  \rightarrow  Na2SO4   +   CO2   +   H2O
                 stofmængder         1 mol            1 mol
                 masser                 98,0785 g    105,9884 g
                                                 45 g               x


Svar #2
31. oktober 2015 af runekonge (Slettet)

hvordan regner man så x ud???


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2015 af Heptan

Brug formlen

m = nM

hvor m er massen, n er stofmængden og M er den molare masse.


Svar #4
31. oktober 2015 af runekonge (Slettet)

skal jeg så gange dem eller?

forstår virkelig ikke denne opgave :-D


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. oktober 2015 af Heptan

Du kan slå den molare masse for natriumcarbonat op.

Der står et usynligt gangetegn i formlen:

m = n•M


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2015 af mathon

                              \frac{x}{105{,}9884\; g}=\frac{45}{98{,}0785}

                              x=\left (\frac{45}{98{,}0785} \right )\cdot (105{,}9884\; g)


Skriv et svar til: forsøg: natriumcarbonat vs svovlsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.