Matematik

reducer

02. november 2015 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

og en opgave til:

(x-5y)2-4x(2x-y)-(-7x2+5y2-6xy) =


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2015 af mathon

x2 - 10xy + 25y2 - 8x + 4xy + 7x2 - 5y2 + 6xy = 8x2 + 20y2 - 8x


Svar #2
02. november 2015 af Aleynaa

hvorfor 25y2 ? jeg kan ikke helt forstå din fremgangsmåde


Svar #3
02. november 2015 af Aleynaa

jeg forstår ikke hvordan du er kommet frem til det ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2015 af mette48 (Slettet)

#1 har en fejl i 2. linie       4x(2x-y)=8x2-4xy

(x-5y)2        --          4x(2x-y)   --   (-7x2+5y2-6xy) =

x2+(5y)2 -2x*5y - (8x2-4xy)  - (-7x2+5y2-6xy) =

x2+25y2 -10xy   -  8x2+4xy + 7x2 - 5y2+6xy =

0x2+20y2+0xy = 20y2


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2015 af SådanDa

Hvis vi lige kigger på det første led (x-5y)2, det kan skrives som (x-5y)(x-5y), så man ganger paranteserne sammen (x-5y)(x-5y)=x·x+x·(-5y)+(-5y)·x+(-5y)·(-5y)=x2-5xy-5xy+25y2=x2-10xy+25y2. I andet led ganger du ligeledes 4x ind i parantesen, og i tredje led ophæver du parantesen.


Svar #6
02. november 2015 af Aleynaa

hvordan får man det til at give 20y


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2015 af SådanDa

Når du har ganget det hel ud som i #4, så kan du se at du har et led der hedder 25y2 og et der hedder -5y2, alt anden gå ud med hinanden, så altså 25y2-5y2=20y2?


Svar #8
02. november 2015 af Aleynaa

tusind tak for den gode hjælp1


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2015 af mathon

x2 - 10xy + 25y- 8x2 + 4xy + 7x2 - 5y2 + 6xy =  20y2 


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.