Matematik

Statistik opgave hurtig hjælp

03. november 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

"I et sandsynlighedsfelt gælder om de uafhængige hændelser A og B, at :

P(A) = P(B) og P(AnB) = 0,64

Min fremgangsmåde: Vi ved, at P(A)=P(B) og det må vel betyde, at i vores fællesmængde, så må det fælles af 0,64 være 0,8 da 0,8 * 0,8 = 0,64

Er det korrekt? Hvordan kan man skrive det op på matematik sprog.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af Stats

P(A|B) = \frac{P(A \cap B)}{P(B)}, \quad P(B) \neq 0.

Uafhængighed

P(A|B) = P(A)

Hvor du derfra kan beregne dine værdier. Dit svar er korrekt.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
03. november 2015 af snylt (Slettet)

Mange tak.

Vil det så sige, at der skal stå: 0,64/0,8   ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2015 af peter lind

Det ser noget mærkeligt ud. Hvis A og B er uafhængige er P(A∩B) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2015 af SådanDa

Nah, for uafhængige hændelser gælder at P(A∩B)=P(A)·P(B). For disjunkte hændelser A og B derimod er P(A∩B)=0 (Det er selvfølgelig åbenlyst, men måske det er herfra forvirringen stammer).


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2015 af peter lind

Der står P(AnB) = 0,64  og jeg går ud fra at det n i virkeligheden skal være ∩


Skriv et svar til: Statistik opgave hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.