Matematik

Matematik opgaver omkring vektorer

04. november 2015 af emmamusen1998 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

Håber I vil hjælpe mig med nogen opgaver 

En opgave lyder:

Beregn den spidse vinkel mellem 2 linjer. Jeg har fået givet 3 punkter A(1,3,5), B(-2,1,-4) og C(3,2,5). Svaret skal give 12,27°. Men jeg kan kun få den til at give 45°, derfor håber jeg I vil hjælpe

En anden opgave lyder:

Bestem koordinaterne til skæringspunktet mellem linjen og x-z-planen, og til skæringspunktet mellem linjen og x-y-planen. Vi har fået givet 2 punkter A(10,7,-8) og B(9,6,-3), hvordan går jeg. Håber virkelig i vil hjælpe

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af fosfor (Slettet)

hvordan får du det til 45


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2015 af mathon

               \angle A=\cos^{-1}\left (\frac{\overrightarrow{AC}\cdot \overrightarrow{AB}}{3\cdot \sqrt{94}} \right )

               \angle B=\cos^{-1}\left (\frac{\overrightarrow{BA}\cdot \overrightarrow{BC}}{\sqrt{94}\cdot \sqrt{107}} \right )

               \angle C=\cos^{-1}\left (\frac{\overrightarrow{CA}\cdot \overrightarrow{CB}}{3\cdot \sqrt{107}} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2015 af mathon

           \angle A=\cos^{-1}\left (\frac{\overrightarrow{AC}\cdot \overrightarrow{AB}}{3\cdot \sqrt{94}} \right )=\cos^{-1}\left (\frac{\begin{pmatrix} 2\\-1 \\0 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -3\\-2 \\ -9 \end{pmatrix}}{3\cdot \sqrt{94}} \right )

               \angle B=\cos^{-1}\left (\frac{\overrightarrow{BA}\cdot \overrightarrow{BC}}{\sqrt{94}\cdot \sqrt{107}} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{\begin{pmatrix} 3\\2 \\ 9 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5\\1 \\ 9 \end{pmatrix}}{\sqrt{94}\cdot \sqrt{107}} \right )

               \angle C=\cos^{-1}\left (\frac{\overrightarrow{CA}\cdot \overrightarrow{CB}}{3\cdot \sqrt{107}} \right )=\cos^{-1}\left (\frac{\begin{pmatrix} -2\\1 \\ 0 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -5\\-1 \\ -9 \end{pmatrix}}{3\cdot \sqrt{107}} \right )


Skriv et svar til: Matematik opgaver omkring vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.