Matematik

Tal & algebra

05. november 2015 af mariaberg8210 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg kan ikke finde ud af de her opgaver, er der nogen der ved hvordan man regner de her ud?

a) Gottlieb Williamsen og hans far er til sammen 60 år. Gottliebs far er 3 gange så gammel som Gottlieb. Hvor gammel er Gottlieb?

b) Da Daniel Rasmussen blev født, var hans far 28 år. Hans far er nu 3 gange så gammel som Daniel. Hvor gammel er Daniel?

c) Nikoline skal til Skagen for at se kirken, som sander til. Hun har 190 kr. til turen. De 190 kr. svarer til 12,5% af det samlede beløb, som skal bruges på rejsen. Hvad er det samlede beløb, som Nikoline skal samle ind?

d) En kasses rumfang er 3375 cm3. Find kassens højde, længde og bredde når længde er dobbelt så lang som bredden. Og bredden er dobbelt så lang som højden. (7,5, 30 og 15)

e) Søren Zobel har sine penge stående i Stoholm Sparekasse, der giver ham 6% p.a. i rente. Sparekassen hæver renten til 6,5 % p.a. hvorved Sørens årlige renteindtægt stiger med 10,50 kr. Hvor mange penge har Søren stående i banken? (2100)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af Soeffi

#0. a) Gottlieb Williamsens alder = x; hans fars alder= y. Gottlieb Williamsen og hans far er til sammen 60 år: x + y = 60Gottliebs far er 3 gange så gammel som Gottlieb: y = 3x. Find x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2015 af mathon

b)
             Daniel          Far
    alder:      x               (x+28) = 3x


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2015 af mathon

c)
          Samlet beløb = 8\cdot (190\; kr)                      (12\tfrac{1}{2}\%=\tfrac{1}{8})


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2015 af mathon

d)        l\ae ngde        bredde      h\o jde      Rumfang
           4x                       2x               x           4x · 2x · x = 3375 cm3

    


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2015 af mathon

e)
         K\cdot 0{,}005=10{,}50\; kr                             (\, \tfrac{1}{2}\%=0{,}005\, )


Skriv et svar til: Tal & algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.