Matematik

Absolut tilvækst

05. november 2015 af aresiio (Slettet) - Niveau: C-niveau

For en lineær funktion gælder at når den absolutte x-tilvækst er 16 er den absolutte y-tilvækst 40.  

a) Bestem a 
b) Bestem den absolutte y-tilvækst, når den absolutte x-tilvækst er 4. 

Har problemer med disse her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af 123434 (Slettet)

a)

Det gælder for en lineær funktion, at når x vokser med 1, så vokser y med a

Når x vokser med 16, så vokser y med 16a. 16a svarer til 40

16a=40

16a/16=40/16

a=2,5

y=2,5x

b)

Vi har formlen y=2,5x

Δy=a*Δx

Vi har en x-tilvækst på 4, og a er 2,5. Så vi indsætter i formlen

Δy=2,5*4=10

Når x vokser med 4, så vokser y med 9


Svar #2
06. november 2015 af aresiio (Slettet)

Hvorfor vokser y med 9=


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2015 af SådanDa

Monstro det ikke blot er en tastefejl i #1, vedkommende kommer jo frem til at Δy=2,5*4=10, så der skulle nok have stået "Når x vokser med 4, så vokser y med 10" :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2015 af 123434 (Slettet)

Jo

Δy=2,5*4=10

Når x vokser med 4, så vokser y med 10


Skriv et svar til: Absolut tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.