Matematik

Beregn hældningen af tilfældene vha. produktreglen

07. november 2015 af Pizzaglad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med funktionerne:

f1(x) = (2x2-5x)(x2+6)

f2(x) = x3    (=x*x2)

Hvordan skal jeg finde hældningen af disse ved hjælp af produktreglen: (f • g)' (x) = f '(x) * g(x) + g'(x)*f(x)?

Nogen der kan hjælpe mig? 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2015 af mathon

         {f_{1}}{\, }'(x)=(4x-5)(x^2+6)+(2x^2-5x)(2x)

         {f_{2}}{\, }'(x)=3x^2


Svar #2
07. november 2015 af Pizzaglad (Slettet)

Hvordan løser du nummer 1? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2015 af mathon

eller hvis du insisterer:
                                           {f_{2}}{\, }'(x)=1\cdot x^2+x\cdot 2x=x^2+2x^2=3x^2


Skriv et svar til: Beregn hældningen af tilfældene vha. produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.