Kemi

Puffer-opløsning

08. november 2015 af Esterificering (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er gået i stå ved emnet Puffer. Jeg er følgende opgavetekst, og jeg ønsker at få vist fremgangsmåden, så jeg kan gennemskue fremtidige opgaver.

Opgen lyder:

Du har 0,2 M NH3 og 0,2 M NH4Cl.

Hvordan vil du blande 2 L puffer med pH = 8,9?

Svarmuligheder:

: 0,84 L NH3 og 1,16 L NH4+
: 0,57 L NH3 og 1,43 L NH4+

: 1,47 L NH3 og 0,53 L NH4+

: 1,00 L NH3 og 1,00 L NH4+
: 0,06 L NH3 og 1,94 L NH4+

På forhånd tak!
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2015 af mathon

    Formlen er:
                           V_b=\frac{1}{1+\frac{c_b}{c_s}\cdot 10^{\, pK_s-pH}}\cdot V_{total}

                           V_b=\frac{1}{1+1\cdot 10^{\, 9{,}26-8{,}9}}\cdot (2000\; mL)

                           V_s= (2000\; mL)-V_b

Hvis du regner med aktiviter i stedet for formelle koncentrationer, resterer der en justering.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2015 af mathon

aktiviter \rightarrow aktiviteter


Svar #3
08. november 2015 af Esterificering (Slettet)

Tak for dit hurtige svar som altid mathon, det er en fornøjelse.

C_s og C_b - er det konstanter eller støkiometrikoefficienter?

Giver resultatet mig så hhv. V_s og V_b volumet i blandingen for syren og basen?

Jeg ser frem til dit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2015 af mathon


                    Netop!


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2020 af yes123456

Hvordan er det du har fundet pks=9,26?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2020 af mathon

#5
           opslag.


Skriv et svar til: Puffer-opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.