Matematik

Er det sandt?

08. november 2015 af Nielsen203 - Niveau: B-niveau

Hej, hvis jeg skal lave f(x)= 4x(2-3x)^3  om 

til

f mærke af x

bliver det så

36*(2-3x)^11

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Jeg formoder, du skal differentiere 4x(2-3x)3.

Dit resultat er i så fald forkert.

Prøv at skrive alle mellemtrin.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2015 af peter lind

Nej. Brug først reglen om fifferentiation af et produkt. Dernæst reglen om differentiation af en sammensat funktion sammensat af 2-3x og y3


Svar #3
08. november 2015 af Nielsen203

f(x)= 4x(2-3x)3

f(x)=x12

f´(x)=12*x11

g(x)= 2-3x

g´(x)=3

f´(2-3x)*(3)

12*(2-3x)11 *3

36*(2-3x)11


Svar #4
08. november 2015 af Nielsen203

ok


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2015 af StoreNord

f(x)= 4x * (2-3x)3     er et produkt af to funktioner , hvoraf den med parentesen er en sammensat funktion.


Svar #6
08. november 2015 af Nielsen203

Jeg har lige et spørgsmål hvis jeg nu skal brug reglem om differentiation af et produkt. 

f(x)= 4x(2-3x)3    hvordan skal jeg dele den op i forhold til f(x)= og g(x)=


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2015 af peter lind

f(x) = 4x  g(x) = (2-3x)3


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2015 af StoreNord

2-3x   er den indre funktion g(x).

Den ydre f(x)    er    (     )3


Svar #9
08. november 2015 af Nielsen203

Når jeg skal differentiere (2-3x)3  i forhold til g(x)=

hvordan gør jeg så


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2015 af peter lind

se #2


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. november 2015 af StoreNord

f'   er     "den ydre differentieret af den indre"       gange                    "den indre differentieret"


Svar #12
08. november 2015 af Nielsen203

Jeg kan ikke helt forstå det men har lavet så meget,

4*(2-3x)+4x * g´(x)


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. november 2015 af peter lind

4*(2-3x)3+4x*( (2-3x)3 )'


Svar #14
08. november 2015 af Nielsen203

Hvis jeg differentere (2-3x) 

Så får jeg g´(x)= 3  men når jeg kommer til ()3  

Derfra ved jeg ikke hvad jeg skal gør

4*(2-3x)3+4x*( 3)3

Vil meget gerne forstå det har 4 opgaver af den samme slags


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. november 2015 af Lubas (Slettet)

Du skal kunne differentiere både 4x og (2-3x). Går ud fra du ved at (4x)' = 4. I den anden faktor er:

Den 'indre' funktion er 2-3x, som har differentialkvotienten -3

Den 'ydre' funktion er eksponenten (....)som har differentialkvotienten 3(....)2

Reglen er, at du først differentierer den 'ydre' funktion og lader den 'indre' funktion være urørt: 3(2-3x)2

Dette ganger du med den 'indre' funktion differentieret: -3*3(2-3x)= -9(2-3x)2

Herefter anvender du produktreglen (f * g)' = f' * g + f * g'


Svar #16
08. november 2015 af Nielsen203

4*(2-3x)3+4x*( -9(2-3x))2

Undskyld men det er blevet meget besværligt, jeg kan ikke forstå det når det er skrevet med ord. jeg kender alligivel ikke stepsene, så det er bedst hvis i vil vise mig hvordan, det bliver løst.


Brugbart svar (1)

Svar #17
08. november 2015 af Lubas (Slettet)

Jamen så er du nødt til at lære stepsne. 

1) Identificér, hvilken slags funktion f er. I dette tilfælde er f et produkt af to andre funktioner; 4x og (2-3x)3. 

2) Lad os kalde 4x for g, og (2-3x)3 for h. For at differentiere f, skal du kende til produktreglen, som må være at finde i din lærebog. For at bruge produktreglen, skal du kunne differentiere både g og h hver for sig.

3) Find g' og h'. g er let nok at differentiere, det går jeg ud fra du kan finde ud af. h er en sammensat funktion, og her skal du kende til kædereglen, som også må være at finde i din bog.

Vi har allerede givet dig både g' og h', så nu skal du anvende produktreglen:

f' = g' \cdot h + g\cdot h'


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. november 2015 af Therk

Ovenstående svar er nu rigtig gode, men jeg vil evt. byde ind med at anbefale dig at skematisere din løsning, dvs. gøre det skridt for skridt og sammensætte det hele til sidst.

\begin{tabular}{|l|l|}\hline f(x) = \begin{align*} \end{align} \hspace{2cm} & f'(x) = \hspace{2cm}~\\\hline g(x) = \begin{align*} \end{align}\hspace{2cm} & g'(x) = \hspace{2cm}\\\hline h(x) = \begin{align*} \end{align}\hspace{2cm} & h'(x) = \hspace{2cm}\\\hline \end{tabular}

Udfyld ovenstående, så følger det direkte af svaret i #17.


Skriv et svar til: Er det sandt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.