Matematik

3. gradspolynomium

08. november 2015 af a97v (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder mede denne opgave, som jeg ikke kan finde ud af:

a) find forskriften for et 3. gradspolynomium med rødderne 4 og 6 som i 0 antager værdien -7

b) find forskriften for et andet 3. gradspolynomium med 4 og 6 som i 0 antager værdien -7

Håber der er en der vil hjælpe

God aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af StoreNord

a)

f(x)=(x-4)(x-6)(x-a)             (senere kan du få lov til at gange parenteserne sammen)

Hvis x=0     er    (0-4)(0-6)(0-a)=-7         nu kan du finde a.

b)

Regn selv.


Svar #2
08. november 2015 af a97v (Slettet)

Tak for svaret. Undrer mig dog over at du skriver (0-4)(0-6)(0-a)=og ikke (0-4)(0-6)(0-a)=-7

Men ellers er det vel bare at isolere a efterfølgende? 


Svar #3
08. november 2015 af a97v (Slettet)

a=-7/24=-0,29


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2015 af StoreNord

Ha, du så nok ikke, at jeg rettede det.

Men -4 gange -6 gange -a bliver jo lige så negativt som -7.

Så      a=7/24=0,29


Skriv et svar til: 3. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.