Matematik

første koordinat til røringspunkt (differentialregning)

08. november 2015 af helecho (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved
f(x)=− x3 +3x2 +x+4.

Grafen for f har netop én tangent t med hældningskoefficient 4 .

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t . 

Jeg har gjort det i TI N-spire at jeg har defineret f'(x):

fmærke(x):= \frac{d}{dx } (f(x)))? Udført

(Jeg har defineret min funktion længere oppe)

Og så vidste vi jo at f'(x)=4 og skrev i et matematikfelt:

fmærke(x)=4  ? −3x2+6x+1=4

Og løste ligningen som så gav 1:

solve(−3x2+6x+1=4,x) ? x=1

men når jeg sætte punktet (1,4) ind på koordinatsystemet med min graf rammer punktet slet ikke grafen, så det virker forkert? Eller har jeg misforstået det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af Lubas (Slettet)

Du har kun fundet x-koordinatet i røringspunktet. Det andet koordinat er f(1) = 7.


Svar #2
08. november 2015 af helecho (Slettet)

Når der står bestem førstekoordinaten skal man så ikke kun bestemme x? :)

Eller kan  du uddybe hvorfor f(1)=7? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2015 af Lubas (Slettet)

Jo, men du spurgte selv angående punktet (1,4), som jeg lige har forklaret dig IKKE er røringspunktet. Det korrekte røringspunkt er (1,7)


Svar #4
09. november 2015 af helecho (Slettet)

nårh ja selvfølgelig, nu giver det giver god mening, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: første koordinat til røringspunkt (differentialregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.