Matematik

Koordinater

09. november 2015 af Pedersen9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave hvor man skal bestemme punkt P's kooridinater. Jeg kender afstanden mellem punkt P og B, som er 16. Jeg har punkt B's koordinater, (40;0).

Jeg har tænkt på at danne en cirkel der har centrum i B og har radius 16. Dog kan jeg ikke komme videre herfra, hvordan bestemmer jeg punktets koordinaterne ud fra cirklen? Eller er der en bedre løsning?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler en oplysning. Deter en god idé med cirklen, men den giver ikke et entydigt svar. Palle punkter på periferien opfylder betingelserne. Der må være yderligere betingelser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2015 af SuneChr

# 0
Man har
P ∈ { (x ; y) | (x - 40)2 + (y - 0)2 = 162 }
Alle P er altså mængden af punkter, der tilhører periferien af cirklen med centrum (40 ; 0) og radius 16.

\left | y \right |=\sqrt{16^{2}-\left ( x-40 \right )^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2015 af SuneChr

P kan have enhver af koordinaterne

\left ( x;y \right )=\left ( x;\sqrt{16^{2}-\left ( x-40 \right )^{2}} \right )       og

\left ( x;y \right )=\left ( x;-\sqrt{16^{2}-\left ( x-40 \right )^{2}} \right )  

for     24 ≤ x ≤ 56


Skriv et svar til: Koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.