Matematik

Find den afledte dy/dx (implicit)

10. november 2015 af fogb96 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Find den afledte dy/dx af følgende funktion:

axy^b+ln(axy)=(ay+bx)^b+c hvor a, b og c er konstanter.

Jeg tænker at man skal bruge implicit funktion til at løse den, men jeg går lidt af, når der står, at a, b og c er konstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af mathon

          \frac{\partial }{\partial x}\left (\left (ay^{\, b} \right )x+\ln\left ( (ay)x \right ) \right )=\frac{\partial }{\partial x}\left ((ay+bx)^b+c \right )

          ay^b+\frac{ay}{(ay)x}=b^2\left ( ay+bx \right )^{b-1}


Svar #2
11. november 2015 af fogb96 (Slettet)

Hejsa. Kan du evt. komme med uddybbende kommentar til ovenstående mathon?


Svar #3
11. november 2015 af fogb96 (Slettet)

Forstår ikke hvorfor der står d/dx ved nogle led, mens det ikke er tilfældet ved andre


Skriv et svar til: Find den afledte dy/dx (implicit)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.