Kemi

pH i opløsning

10. november 2015 af sinedamgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:-)

Jeg sidder med en opgave, som jeg er gået i stå ved, så håber I kan hjælpe.

Jeg skal beregne pH i en opløsning fremstillet af 50 mL 0.1 M ammoniumnitrat og 20 mL 0.2 M ammoniakvand.

Min første tanke var pufferligningen, men er kommet lidt i tvivl.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2015 af mathon

Brug pufferligningen:
                                       pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )           basen er NH_3  syren er N{H_4}^+

                                       pH=9{,}25+\log\left ( \frac{0{,}020\cdot 0{,}2}{0{,}050\cdot 0{,}1} \right )


Skriv et svar til: pH i opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.