Matematik

Hej alle matematik glade mennesker

11. november 2015 af 112355 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle matematik glade mennesker. Jeg håber i kan hjælpe mig med en opgave som jeg har kæmpet med, opgaven lyder således:

grafen for funktionen f(x)=ax^2+bx+c går gennem punkterne (0,3) og (1,6) i punktet (1,6) har grafens tangent ligningen y=2x+4 

jeg skal nu bestemme b & c men hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2015 af peter lind

Jeg går ud fr at du kender a siden du ikke spørger om den

indsæt de givne punkter i funktionen

f(0) = c = 3

f(1) = a+b+c = 6


Svar #2
11. november 2015 af 112355 (Slettet)

ups jeg har ikke fået skrevet a med, jeg kender ikke a desværre 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2015 af peter lind

find f'(x) og dernæst f'(1) Hvis tangenten har hældningen 2 i punktet skal der gælde f'(1) = 2


Svar #4
11. november 2015 af 112355 (Slettet)

funktionen er givet ved f(x)=ax^2+bx+c

f(0)=C=3

f(1)=a+b+c=6

jeg har prøvet men jeg er ikke sikker på at det e heltr rigtigt...

f´(x) a*3^2+b*3+c => 3a^2+3b+c 

f´(1) a*6^2+b*6+c => 6a^2+6b+c  


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2015 af Soeffi

#0 f(x)=ax^2+bx+c går gennem punkterne (0,3) og (1,6) i punktet (1,6) har grafens tangent ligningen y=2x+4 

f(x) = ax2 + bx + c. f(x) går i gennem (0,3), betyder at f(0) = 3 som medfører at: a·02 + b·0 + c = 3 => c = 3.

f'(x) = 2ax + b. At f(x) har tangenten til f(x) i punktet (1,6) er : y = 2x + 4 vil sige, at f'(1) er lig med linjens hældning. Dette giver: 2·a·x + b = 2 =>  b = 2 - 2a. Desuden skal gælde at f(1) = 6, hvilket giver: f(1) = a + 2 - 2a + 3 = 6 => a = -1. Dette giver så : b = 2 + 2 = 4. 

Resultat: f(x) = - x2 + 4x + 3.


Svar #6
11. november 2015 af 112355 (Slettet)

Tusind tak. Hvad skulle vi(studerende) have gjort uden lektiehjælpere der sætter tid af til at hjælpe. :)


Skriv et svar til: Hej alle matematik glade mennesker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.