Matematik

Bevis at punkt C har koordinaterne (1;1,5)

11. november 2015 af Killallniggers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en opgave. 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: matnig.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2015 af Soeffi

Hvor langt er du nået?


Svar #2
11. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Ved ikke rigtigt hvordan man starter


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2015 af peter lind

Indsæt koordinaterne (1; 1,5) i ligningerne for l og m. Hvis det giver en sand ligning ligger C på linjernes skæringspunkt


Svar #4
11. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Jeg lidt ny i gymasium. Kan du give et eksempel hvordan jeg ligger dem ind i fek.s I?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2015 af SådanDa

Der hvor der står x skal skriver du 1 og der hvor der står y skriver du 1,5, så kan du regne på det :)


Svar #6
11. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Jeg får altså i til at blive 0. Skal det ikke blive til 0.5? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2015 af SådanDa

i? altså l, den der hedder 6x-2y-3=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2015 af peter lind

hvorfor skulle det blive 0,5

på den første ligninger er højre side 0. Hvis du indsætter koorditaterne for et punkt på linjen på venstre side skal resultatet give det samme som højre side altså 0


Svar #9
11. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

ja I l så gør jeg sådan her: 6 * 1 - 2 * 1.5 - 3 = 0


Svar #10
11. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Og undskyld jeg er så dum folkens. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2015 af SådanDa

Men som #8 siger så skal den give 0, du tjekker jo om ligningen er sand, og der står jo at den skal give nul, så den er sand :)


Svar #12
11. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Okay og med m, så gør jeg sådan her;

1.5 =  1/2* 1 + 2 

Korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. november 2015 af SådanDa

Du skal lige have et minus foran 1/2, men ellers ja! :)


Svar #14
12. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Og det giver 1,5.

Så idet at de 2 ligninger er sande. Har Vi bevist at koordinaterne for punkt C er sande.

Korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. november 2015 af SådanDa

Du har i hvert fald vist at punktet med koordinaterne (1;1,5) ligger både på linjen m og linjen l, det vil altså sige at disse to linjer må skære hinanden i punktet (1;1,5) og du har jo fået givet at linjerne skærer hinanden i C, ergo må C's koordinater være (1;1,5) :)


Svar #16
12. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Tusind tak folkens. Kunne i hjælpe mig med den her sidste opgave, hvis det var muligt? 

Vedhæftet fil:cirkel.png

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. november 2015 af SådanDa

Cirklens ligning er på formen (x-a)2+(y-b)2=r2, hvor a er cirklens centrums x-koordinat, og b er centrums y koordinat, r er radius i cirklen, så du kan starte med at sætte a og b ind i cirklens ligning, så er du der næsten :)


Svar #18
12. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

jeg fik i centrum (1;3/2) og radius; kvadrotet ud af 5 divideret med 2.

Er det korrekt?


Svar #19
12. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

her er et billed

Vedhæftet fil:resukltat.png

Brugbart svar (0)

Svar #20
12. november 2015 af SådanDa

Ja, det er vist radius, jeg ved ikke hvad du har gjort, jeg ville løse opgaven således:

(x-1)2+(y-1,5)2=r2 <=> x2+12-2x+y2+1,52-3y=r2 (blot ganget paranteserne ud)

<=> x2+y2-2x-3y+12+1,52=r2

r kan findes som hypotenusen i trekanten mellem centrum og punktet P, altså har trekanten længden 2-1=1 og højden 2-1,5=0,5, hypotenusen har da længden √(12+0,52), dette er så r og derfor er r2=12+0,52, det sættes ind ovenover:

x2+y2-2x-3y+12+1,52=12+0,52 <=> x2+y2-2x-3y+1,52-0,52=0 <=>x2+y2-2x-3y+2, som derved er cirklens ligning, som skrevet i opgaven!


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.