Matematik

andenordens differentialligninger

12. november 2015 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende:

Beregn i hånden den fuldstændige løsning til differentialligningen   y''(t)-2(x_{1}+3)y'(t)+(x_{1}+3)^{2}y(t)=0

Er der nogen der vil forklare eller hjælpe med at løse denne opgave? Gerne skåret ud i pap.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2015 af mathon

Værdien af x1 skal vel kendes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2015 af mathon


Svar #4
12. november 2015 af AlmostDoneO

sorry - det glemte jeg

x1 = 9


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2015 af mathon

                                        y{\, ''}(t)-24y{\, }'(t)+144y(t)=0

med karakterligning:
                                        r^2-24r+144=0

                                        (r-12)^2=0
med dobbeltrod
                                        r=12
og differentialligningens
løsning:
                                        y(t)= (C_1+C_2t)e^{12t}

hvor konstanterne C_1 og C_2 kan beregnes med kendskab til
værdierne af y(0) og y{\, }'(0).
 


Skriv et svar til: andenordens differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.