Matematik

Vektorfunktioner - parameter funktioner

12. november 2015 af chriskvk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Har brug for hjælp til at løse opgave B, nogle som har et godt hint :-) 

b) Bestem hvor højt boldens centrum kommer op

på forhånd tak 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af mathon

Hvor langt er du kommet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2015 af mathon

a)

                               \overrightarrow{r}(0{,}3)=\begin{pmatrix} 4\cdot 0{,}3\\-4{,} 91\cdot 0{,}3^2+6\cdot 0{,}3+1{,}6 \end{pmatrix}


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2015 af mathon

b)
                               \overrightarrow{v}(t)=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} v_x\\v_y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\6-9{,}82t \end{pmatrix}

      højeste punkt nås, når v_y=0

      dvs
                                6-9{,}82t=0

                                t=0{,}610998
hvoraf
                                y_{max}=-4{,}91\cdot 0{,}610998^2+6\cdot 0{,}610998+1{,}6   ( afrundet til første decimal )


Svar #4
12. november 2015 af chriskvk (Slettet)

#3

b)
                               \overrightarrow{v}(t)=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} v_x\\v_y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\6-9{,}82t \end{pmatrix}

      højeste punkt nås, når v_y=0

Takker, fandt ud af at opgaverne er nemmere når man husker at trykke rigtigt og bruger hjerne ;-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2015 af mathon

c)
                     v=\sqrt{4^2+(6-9{,}82\cdot t)^2}


Skriv et svar til: Vektorfunktioner - parameter funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.