Matematik

Funktioner

12. november 2015 af Hanskristiansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er Dm,funktionsværdi for 2, samt monotoniforholdet


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2015 af peter lind

Se efter hviken x værdier, du må og ikke må sætte ind i det udtryk

Erstat x med 2 og udregn

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0

Funktionen er voksende for f'(x) > 0 og aftagende for f'(x) < 0


Svar #3
12. november 2015 af Hanskristiansen (Slettet)

Forstår det stadig ikke. Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse ligningen. 

Og hvad mener du med: Funktionen er voksende for f'(x) > 0 og aftagende for f'(x) < 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2015 af peter lind

Det er ikke en ligning men en funktion som du skal undersøge.

Du må da have haft om differentiation for at få en opgave som den og det burde du også kende til hvis du går i HTX på 3. år


Svar #5
12. november 2015 af Hanskristiansen (Slettet)

Jeg går i 2år og er lige begyndt med det.


Svar #6
12. november 2015 af Hanskristiansen (Slettet)

Jeg forstår ikke lige. Du bliver nødt til at uddybe.


Svar #7
12. november 2015 af Hanskristiansen (Slettet)

når jeg erstattet x med 2 og det gav -12. Dog på geogebra aflæser jeg det til 0,33. Altså funktionsværdien


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. november 2015 af mathon

                         f{\, }'(x)=\tfrac{3}{2}x^2-\tfrac{3}{2}x-9

ekstrema
kræver
                        f{\, }'(x)=0


Svar #9
12. november 2015 af Hanskristiansen (Slettet)

Hvor kom den fra mathon? Jeg fik ekstrema til (3,-15,25) minima samt (-2,16) maxima


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2015 af mathon

                                    lokalt max = f(-2)=16

                                    lokalt min = f(3)=-\tfrac{61}{4}


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.