Matematik

Nogle som kan løse disse to opgaver uden hjælpemidler? (Differential regning)

12. november 2015 af cbf1235 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - 

Jeg har brug for hjælp til to opgaver.

Opgaven lyder: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet p: 

Jeg har lagt et billede ud af de to opgaver.

PÅ forhånd, tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af mathon

Er det tangentbestemmelse i punktet?


Svar #2
12. november 2015 af cbf1235 (Slettet)

Ja præcis, tangentbestemmelse.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2015 af mathon

a)
         f(x)=3x^3-6

         f{\, }'(x)=9x^2

tangentligning i (2,12):
                                         y=f{\, }'(2)(x-2)+18

c)
         f(x)=5x+\frac{1}{x}\; \; \; \; \; x\neq0

         f{\, }'(x)=5-\frac{1}{x^2}

tangentligning i (2,f(2)):
                                         y=f{\, }'(2)(x-2)+f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2015 af 123434 (Slettet)

Bestem hældningen for tangenten i punktet P(2,18) for f(x)=3x3-6

f(x)=3x3-6

f'(x)=3*3x3-1

f'(x)=9x2

Tangenten går gennem (2,8). Vores x-værdi er 2 og y-værdien er 18. Vi finder f(2) og f'(2)

f(2)=3*23-6=18

f'(2)=9*22=36

x0=2

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

y=36*(x-2)+18

y=36x-72+18

y=36x-54

Hmm. Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2015 af mathon

#4
          \textbf{OK! :-)}

a)
         f(x)=3x^3-6

         f{\, }'(x)=9x^2

tangentligning i (2,12):
                                         y=f{\, }'(2)(x-2)+18

                                         y=9\cdot 2^2(x-2)+18

                                         y=36(x-2)+18

                                         y=36x-72+18

                                         y=36x-54


Svar #6
12. november 2015 af cbf1235 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Nogle som kan løse disse to opgaver uden hjælpemidler? (Differential regning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.