Matematik

Differentialkvotienter bestem y-tilvæksten

12. november 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Bestem Δy for f1(x)=k

Indsætter k istedet for x0

Δy=f(x0+h)-f(x0)

f(x0+h)=k

f(x0)=k

Δy=k-k=0

y-tilvæksten er 0 

Opgave 2

Bestem Δy for f2(x)=x

Indsætter x i stedet for x0

Δy=f(x0+h)-f(x0)

f(x0+h)=x0+h

f(x0)=x0

Δy=x0+h-x0=h

Opgave 3

Bestem Δy for f3(x)=kx

Δy=f(x0+h)-f(x0)

f(x0+h)=k(x+h)=kx+kh

f(x0)=k*x=kx

Δy=kx+kh-kx=kh

Opgave 4

Bestem Δy for f med udgangspunkt i x0 ,når x0=1 og h=1

Δy=f(x0+h)-f(x0)

f(x0+h)=1+1=2

f(x0)=1

Opgave 5

Udregn funktionsværdien Δy, når f(x)=2x-3 og x0=4

Δy=f(x0+h)-f(x0)

f(x0+h)=2*4-3=5

f(x0)=4

Δy=5-4=1

Jeg forsøger at træne det ind, så jeg har styr på det. Det ville være en stor hjælp, hvis der var en, der lige kunne kigge det igennem

Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2015 af peter lind

Opgave 4: du har ikke oplyst hvilken funktion det handler om

opgave 5: Er h= 1 ?  ellers f(4+h) = 2(4+h))-3 = 8+2h-3 = 5+2h. f(x0) = f(4) ≠ 4

Lad være med at sidde med den slags opgaver så sent. Man laver flere fejl og husker det dårligt bagefter


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Dine to linier i opgave 1 og 2: "Indsætter .. i stedet for x0" er noget vrøvl. Der er ikke noget x0. Udregningerne er korrekte.

I opgave 3 har du nogle steder skrevet x i stedet for x0. Ellers er den også korrekt.

Opgave 4 og 5: Se #1


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2015 af mathon

En konstant har naturligvis tilvæksten \Delta y=0, hvorfor en udregning er overflødig.


Skriv et svar til: Differentialkvotienter bestem y-tilvæksten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.