Matematik

Funktioner

13. november 2015 af mogggik (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor er log(y)=3,7056985+0,5359701*log(x) 

Det samme som y=40,678*x^0,53597


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2015 af pokeranden (Slettet)

Prøv at tag log af 40,678*x^0,53597

Du vil skulle anvende følgende regneregler: 

ln(a*b)=ln(a)+ln(b)

ln(a^{p})=p*ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2015 af mathon

Alment:
               for 
                              y=b\cdot x^a\; \; \; \; \; \; \; b,x\in \mathbb{R}_+
               gælder    
                              \log(y)=\log(b\cdot x^a) 

                              \log(y)=\log(b)+\log (x^a) 

                              \log(y)=\log(b)+a\cdot \log (x)

                              Y=B+a X


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.