Matematik

Finde forskrift for en eksponentielt voksende funktion

13. november 2015 af Jegvedingenting - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan finder jeg forskriften for en eksponentielt voksende funktion, når jeg har fået opgivet to punkter?

Kan se at der er et par måder at finde a på først. Hvilken er den mest simple?

a = x_2-x_1√y_2/y_1

Er den korrekt ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2015 af mathon

                             a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                             b=\frac{y_1}{{a}^{x_1}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2015 af peter lind


Svar #3
13. november 2015 af Jegvedingenting

Er b= y1/ax^1 det samme som hvis b blev isoleret i 

f(x) = b*a^x ⇔

b = f(x)/a^x

Og på f(x)'s plads kan man så indsætte en hvilken som helst y-værdi - tænker på at de er jo betegnet y_1 og y_2. Det gør måske ingen forskel?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2015 af peter lind

b= y1/ax^1 er forkert (skrivefejl ?)  

Ja det kan fremkomme med at isolere b fra formlen.

X og y'erne skal gøre sammen. Du kan godt erstatte y1 med y2 men så skal du også erstatte x1 med x2


Svar #5
13. november 2015 af Jegvedingenting

[b=\frac{y_1}{{a}^{x_1}}]

-det var mathons opstilling som jeg ikke kan finde ud af at skrive på samme måde, men ja det er b'et i den formel.

Mange tak.


Skriv et svar til: Finde forskrift for en eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.