Matematik

Trigonometri

14. november 2015 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau
Nogen som kan hjælpe mig med opg 19? Jeg har selv fået højden til 10 m ved at sige:
15,3/3,2=4,8
4,8*2,1 = 10,08

Men jeg er ikke sikker - nogen som kan hjælpe? Opgaveformuleringen er vedlagt som billede
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2015 af StoreNord

    \frac{2,1}{h\o jde}=\frac{3,2}{(3,2+15,3)}                            

Da jeg var ung, gangede man over kryds.   :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2015 af SuneChr

# 1  kom så først.
Jeg er ikke ung og ganger stadig "over kors".  :)
SP 1411151437.GIF
 

Vedhæftet fil:SP 1411151437.GIF

Svar #3
14. november 2015 af jensenshjælp (Slettet)

#2
Er ikke den skarpeste til at isolere, men er det ikke:
FA= ST/SU/FU

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2015 af Jegvedingenting

#3

ST/FA = SU/FU

FA = FU*(ST/SU)

mit bud.


Svar #5
14. november 2015 af jensenshjælp (Slettet)

FA = (3,2*18,5) / 2,1 = 28 m

Er dette det rigtige svar? Og tusinde tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2015 af Jegvedingenting

Jeg får højden til 12,14 meter.

Ved at isolere h fra ligningen i #1.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. november 2015 af StoreNord

\frac{2,1}{h\o jde}=\frac{3,2}{(3,2+15,3)}      <=>

\\3,2* h\o jde=2,1(3,2+15,3) \Leftrightarrow \\ h\o jde=\frac{2,1(3,2+15,3)}{3,2}  Dèt er da vist ikke 28. Se på tegningen.   :)


Svar #8
14. november 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Nåå nu får jeg også til 12,14 :)

Brugbart svar (1)

Svar #9
14. november 2015 af StoreNord

Det er en lignings-regel, sammeensat af:

"Bortskaf venstre brøk ved at gange både venstre og højre side af ligningen med den højre nævner" 

efterfulgt af dens tvilling

"Bortskaf den højre brøk ved at gange både venstre og højre side af ligningen med den venstre nævner".


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.