Fysik

Formel for teoretisk fællestemperatur ved tilførsel af is til vand

15. november 2015 af MrWest (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne den teoretiske fællestemperatur ved tilførsel af is til vand. Vandet vejer 0,1 kg og er 20 °C. Isen vejer 0,015 kg og er -1 °C.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2015 af mathon

Når F er den teoretiske fællestemperatur:

Når opvarmning af is                    smeltning                   opvarmning af smeltevand     
(0{,}015\; kg)\cdot (2{,}0\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C})\cdot (1\; C)       (0{,}015\; kg)\cdot ( 334\; \tfrac{kJ}{kg})           (0{,}015\; kg)\cdot (4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C})\cdot F 

         afkøling af vand     
\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! (0{,}1\; kg)\cdot (4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C})\cdot (20C-F)    

                    0{,}03\; kJ+5{,}01\; kJ+0{,}06279\; \tfrac{kJ}{C}\cdot F=8{,}372\; kJ-0{,}4186\; \tfrac{kJ}{C}\cdot F

                                                                 0{,}48139\; \tfrac{kJ}{C}\cdot F=3{,}332\; kJ

                                                                  F=\frac{3{,}332\; kJ}{0{,}48139\; \tfrac{kJ}{C}}=6{,}9\; C


Svar #2
15. november 2015 af MrWest (Slettet)

Tak for svaret. Jeg har ud fra dit svar opstillet følgende ligning:

mis * cis * (tsmeltevand - tis) + mis * Ls + mis * cvand * tfælles = mvand * cvand * (tvand - tsmeltevand)

Er den rigtig? Hvordan isolerer jeg Tfælles?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2015 af mathon

mvand * cvand * (tvand - tsmeltevand)   er forkert.

tsmeltevand ?


Skriv et svar til: Formel for teoretisk fællestemperatur ved tilførsel af is til vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.