Matematik

Reducér udtrykket

15. november 2015 af RebekkaRiis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har prøvet at reducere udtrykket, men jeg kan ikke få det til at gå op.

Reducér udtrykket (2a +b)- 4a2

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2015 af Jegvedingenting

Parentesen ser sådan her ud når den er opløftet i 2.

(2a +b)2 = (2a + b) * (2a + b)

gang dem ind i hinanden enkeltvis

altså 2a * 2a = 2a2

så ganges 2a med b

2a * b = 2ab

osv., indtil du har ganget alle med hinanden i parentesen

også har du til sidst -4a2 som du trækker fra dit fremkomne udtryk. Håber det hjalp dig lidt på vej


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2015 af mette48 (Slettet)

Der er fejl i #1

2a * 2a = 4a2 ikke 2 a2

(2a +b)2 - 4a2 =  (2a + b) * (2a + b) -4a2 =

4a2+2ab + b2+2ab -4a2=

4ab+b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2015 af Jegvedingenting

Det beklager jeg. Nu er det på plads :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2015 af hrmogensen (Slettet)

\left(2a+b\right)^2-4a^2

=b^2+4ab+4a^2-4a^2

=b^2+4ab


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.