Matematik

Hjælp til at bestemme arealet af det skaverede område!

15. november 2015 af EO1567 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen, der har et bud på, hvordan vedhæftede opgave løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2015 af SuneChr

.
SP 1511152059.GIF

Vedhæftet fil:SP 1511152059.GIF

Svar #2
15. november 2015 af EO1567 (Slettet)

#1

.
SP 1511152059.GIF

Hvordan regner jeg videre derfra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2015 af StoreNord

Har du fundet trekantens sider?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2015 af SuneChr

Nu gælder det jo om at gå sine arkiverede geometriske gemmer igennem.
Man har f.eks.
Trekants areal = (sidernes halve sum)·(radius i indskreven cirkel)
__________
# 2
Lad så vidt mulig vær' med at genindsætte tegningen eller allerede skrevne indlæg, da man let kan miste overblikket over indlæggene.
 


Svar #5
15. november 2015 af EO1567 (Slettet)

#4

Men jeg kender jo ingen sidelængder i den indskrevne cirkel? :)


Svar #6
15. november 2015 af EO1567 (Slettet)

#3

Har du fundet trekantens sider?

Jeg kender kun pakningens højde, men det er jo ikke højden af den trekant, som SuneChr har tegnet? Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2015 af SuneChr

.
SP 1511152337.GIF

Vedhæftet fil:SP 1511152337.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2015 af SuneChr

# 7  ryger ud i noget ...., hvis man isolerer siderne og indsætter i Pythagoras'.
Problemet er, at (120 + x)2 optræder alle tre steder i ligningen og kan således divideres væk.
x = - 120 vil være eneste, men ikke-brugbare løsning.
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2015 af SuneChr

# 8
Der er ingen grund til at gøre det mere besværligt, end det er.
Vinkel B er jo en tangentvinkel på 40º , som spænder over cirkelbuen på 140º.
Med samme x som i # 7 har vi derfor
sin 20º = 10/(10 + x) og dermed x = 19,238044...


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. november 2015 af SuneChr

.
SP 1611151955.GIF

Vedhæftet fil:SP 1611151955.GIF

Svar #11
16. november 2015 af EO1567 (Slettet)

#10

.
 

Jeg får opgavens endelige resultat til 5553,52056. Er du enig?


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. november 2015 af StoreNord

Hele trekanten er 10488


Svar #13
16. november 2015 af EO1567 (Slettet)

#12

Trekanten med skarpe kanter (den trekant som Sune har tegnet med blåt"s højde er 139,238044. Dette beregnede jeg ved at lægge x=19,23804402 til 120. Trekanten med skarpe hjørners grundlinje er 101,357007. Dette beregnes jeg ved at sige:

2\cdot tan(20)\cdot 139,238044=101,357007

Da jeg kender højden og grundlinjen kan jeg beregne hele trekanten med skarpe hjørners areal:

0,5\cdot 139,238044\cdot 101,357007= 7056,3757

Derefter fratrækker jeg de skarpe kanters areal og cirklen hvis diameter er 40. Pakningens areal bliver 5553,52056 :) Hvordan kan du få det til 10488?


Svar #14
16. november 2015 af EO1567 (Slettet)

 

Svar #15
16. november 2015 af EO1567 (Slettet)

#12

Hele trekanten er 10488


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. november 2015 af StoreNord

#15

Tak for dit svar.

Ja, jeg havde overset, at den nederste spids var rund,

så jeg troede at den spidse trekant var 120 høj.         :)


Svar #17
16. november 2015 af EO1567 (Slettet)

#16

#15

Tak for dit svar.

Ja, jeg havde overset, at den nederste spids var rund,

så jeg troede at den spidse trekant var 120 høj.         :)

Jeg sætter stor pris på. at du har lyst til at hjælpe mig! Må du have en fortsat god aften!


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme arealet af det skaverede område!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.