Matematik

Hvor mange % vokser y - potensfunktion

16. november 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

Der er givet følgende sammenhæng: 

x=4 , y=358

x=10 , y=1555

Regneforskriften har jeg regnet ud hedder: y=38,80•x1,6029

Jeg har også regnet ud, at når y-værdien er 10000, er x-værdien 31,9.

Det sidste spørgsmål jeg så sidder med, hedder:

med hvor mange procent vokser y-værdierne, når x-værdierne  øges til det dobbelte?

Håber at I kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af peter lind

beregn hvad y bliver når x= 2*4  eller x = 2*10 og sammenlign med de "gamle" y-værdier


Svar #2
16. november 2015 af MMLL13

Når x=2•4, så bliver y 1087,413363

Hvordan sammenligner jeg så med de gamle y-værdier??


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2015 af peter lind

Den gamle y værdi var 358. Find med hvor meget y er vokset og find derefter den relative vækst


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2015 af 123434 (Slettet)

x fordobles, dvs. Fx=2

Fxa=Fy

21,6029=3,0375

ry=(Fxa-1)*100%

ry=(3,0375-1)*100%

ry=203.75%

Når x stiger til det dobbelte, så vokser y med 203,75%


Svar #5
16. november 2015 af MMLL13

1000 tak, 123434! :-) Så forstår jeg det! Hvad hedder denne formel du bruger, når der ikke er noget der hedder fordoblingskonstant i potensfunktioner?

Og hvad står r i ry egentlig for?


Svar #6
16. november 2015 af MMLL13

Der står desuden i min bog at resultatet skal give 12,0%. Hvordan hænger det sammen?


Skriv et svar til: Hvor mange % vokser y - potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.