Fysik

Mekanik opgaver - Hvilke formler?

16. november 2015 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilke formler skal bruges til disse opgaver ? 

Opgave 1

Hvor lang tid tager et spring fra 10 meter vippen, hvis man ser bort fra luftmodstanden?

Med hvilke hastighed rammer udspringeren vandet?


Opgave 2

Fra et stilads kaster en murer en mursten 12.0 meter lodret ned. Murstenen starshastighed er 1.5 m/s^2
                              
Hvor lang tid går der inden stenen rammer jorden?

Hvor stor er stenens hastighed lige inden den rammer jorden?

Opgave 3

En golfspiller kaster sin golfkugle lodret op i luften med en hastighed på 2.8 m/s

Hvor højt op i luften kommer kuglen? 

Hvor lang tid går der, inden spilleren griber kuglen igen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af peter lind

Kan du ikke selv slå det op i din formelsamling ?

1. s=½g*t2,  v = g*t eller energibevarelse

2. s =  ½g*t2+v0*t

3.  Brug energibevarelse


Skriv et svar til: Mekanik opgaver - Hvilke formler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.