Matematik

Hjælp til Trekanter og højde

17. november 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hælpe med opgave 5 a. http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/100831_mat_C_hf2.ashx

Jeg har siddet i mange timer og spekuleret over, hvordan jeg løse opgaven.. Og mangler en metode til, hvordan jeg kan gribe det an. 

Min umiddelbare løsning: Højden BC findes ved hjælp af cosinus: 

C=B/cos(a) =20/cos(30)=23,09401. 

Altså højden er 23m.?

På forhånd mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2015 af peter lind

det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2015 af Jegvedingenting

Må jeg spørge hvordan i fik det til 23 meter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2015 af peter lind

Jeg har også sovet i det, tan(30º) = a/b 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2015 af Jegvedingenting

Jeg har nemlig fået det til 11,54 meter..


Svar #5
17. november 2015 af annahansen2 (Slettet)

Men hvad er a og hvad er b i denne sammenhæng? Jeg forstår det ikke..


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. november 2015 af Jegvedingenting

De små bogstaver angiver sidelængderne, de store bogstaver vinklerne.

Lille a er højden som vi skal finde, altså BC. Den er ukendt.

Lille b er jo oplyst til at være 20 meter. 

a finder vi med tangensrelationen:

tan(C) = a/b

a = b · tan(C)

Med tal indsat:

a = 20 · tan(30º)

a = 11,54 meter


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2015 af Soeffi


Svar #8
17. november 2015 af annahansen2 (Slettet)

Tusind tak #6 


Skriv et svar til: Hjælp til Trekanter og højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.