Matematik

Differentiering (areal og optimering)

18. november 2015 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan differentiere man følgende regnestykke a(x)=15x-x^2/2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2015 af Toonwire

Som du har skrevet det står der

a(x)=-\begin{matrix} \frac{1}{2}\end{matrix}x^3-15x

Er det korrekt forstået eller mener du noget andet?

Benyt differentationsreglerne
(x^n)' = n\cdot x^{n-1}\cdot (x)'
(kx)' =k

\Rightarrow ~~ ~a'(x)=-\begin{matrix} \frac{3}{2}\end{matrix}x^2-15


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2015 af LubDub (Slettet)

     a(x)=15x - x2/2x = 15x - x/2 = 29/2 x

     a'(x) = 29/2


Svar #3
18. november 2015 af AndersNymark (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, så forstår jeg det :)


Skriv et svar til: Differentiering (areal og optimering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.