Matematik

Matematik diffential ligninger og log

20. november 2015 af Karare - Niveau: B-niveau

Hej jeg håber i kan hjælpe mig disse opgaver og det kunne være godt hvis der er forklarninger. 

Tak på forhånd .... 

Vedhæftet fil: mate 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2015 af SådanDa

Hvad har du specifikt problemer med? Hvordan ville du tro at man skal løse opgaverne?

Det kan nævnes at ln(x) differentierer til 1/x.


Svar #2
20. november 2015 af Karare

Jeg har problemer med de første opgaver hvordan finder man f¨¨ mærke og det med tangenten 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2015 af SådanDa

At du skal finde f'(x) betyder at du skal differentiere de tre funktioner. ln(x) differentieres som nævnt i #1.

den anden kan du differentiere ved hjælp af reglen om differentation af brøker:

\left(\frac{f(x)}{g(x)}\right)'=\frac{f'(x)\cdot g(x)-f(x)\cdot g'(x)}{g(x)^2}.

Og i den tredje kan du bruge kædereglen.


Svar #4
20. november 2015 af Karare

Jeg kender formellen men ved ikke hvordan jeg skal indsats tallene ind

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2015 af SådanDa

Jamen, det er jo derfor jeg bad dig specificere hvad du har svært ved, det er jo lidt svært at gætte :)
For at differentiere

f(x)=\frac{x-1}{3-x}, kigger vi altså på funktionen i nævneren og funktionen i tælleren hver for sig, kald f.eks. g(x)=x-1 og h(x)=3-x, så indses at g'(x)=1 og h'(x)=-1, sættes dette ind i formlen i #3 fås:

f'(x)=\frac{1\cdot (3-x)-(x-1)\cdot(-1)}{(3-x)^2}, det kan du så regne sammen, og så har du f'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2015 af mathon

1)
           f{\, }'(x)=\frac{1}{x}\; \; \; \; \; x>0

2)
           f{\, }'(x)=\frac{2}{(x-3)^2}\; \; \; \; \; x\neq3

3)
           f{\, }'(x)=7(x-2)^6


Svar #7
20. november 2015 af Karare

Mathon jeg kan se at du har differentielt det med hvordan vil du bregne på dem dette er mit problem

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2015 af mathon

Løs i hvert tilfælde
                                  f{\, }'(x_o)=2  og undersøg om f(x_o)-f{\, }'(x_o)\cdot x_o=-3


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2015 af mathon

2)
      1)        g(x)=x^2-\sqrt{x}+3\; \; \; \; \; \; x\geq 0      

                 g{\, }'(x)=2x-\frac{1}{2\sqrt{x}}{}\; \; \; \; \; \; x> 0  


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2015 af mathon

2)
      2)        g(x)=4x^2+\sqrt{x}+1\; \; \; \; \; \; x\geq 0      

                 g{\, }'(x)=8x-\frac{1}{2\sqrt{x}}{}\; \; \; \; \; \; x> 0


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2015 af mathon

2)
      3)        g(x)=\tfrac{5}{2}x^2+7\; \; \; \; \; x\in\mathbb{R}      

                 g{\, }'(x)=5x\; \; \; \; \; \; x> 0


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. november 2015 af mathon

2)
      4)        g(x)=-\sqrt{x}\left ( 2\sqrt{x} +3x\sqrt{x}+1\right )\; \; \; \; \; \; x\geq 0      

                 g(x)=-2x-3x^2-\sqrt{x}

                 g{\, }'(x)=-2-6x-\frac{1}{2\sqrt{x}}\; \; \; \; \; \; x>0


Skriv et svar til: Matematik diffential ligninger og log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.