Matematik

beregning af fordoblings og halveringstid HASTER

20. november 2015 af jensen12345678910 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med at finde ud af hvad jeg skal gøre i følgende opgave det haster

vi ved at Niger i 2010 havde en befolkningsvækstrate på 3,68%, beregn fordoblingstiden


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2015 af Soeffi

#0. Befolkningstallet = b·at, hvor t er antallet af år efter 2010. Om a gælder: a = 1 + vækstrate = 1,0368. Der gælder for fordoblingstiden T: 

b·aT = 2·b·a0 => aT = 2 => 1,0368T = 2 => T = ln(2)/ln(1,0368) = 19,2 år.

Bemærk i øvrigt den tilnærmede formel: T = 0,7/rate = 0,7/0.0368 = 19,2 år (den gælder nogenlunde, når raten er under 10%)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2015 af peter lind

Brug kapitalformlen K = K0(1+r)n her med  i betydning befolkning i Niger


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2015 af SuneChr

Beregn x i ligningen
2 = 1·1,0368x


Svar #4
24. november 2015 af jensen12345678910 (Slettet)

taaaaaaaaaaaak


Skriv et svar til: beregning af fordoblings og halveringstid HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.