Matematik

Opstil ligninger for sider i rektangel

21. november 2015 af asbjoernen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sider med en matematik aflevering og jeg kan simpelthen ikke regne den her opgave ud. Jeg har forsøgt at opstille en ligning, men jeg er ikke sikker på at den er korrekt og uanset om den er ved jeg ikke hvordan jeg skal bruge den. Ligningen (L+8)*(H+10)=x+464

Opgaven:
• Hvis der lægges 8 cm til længden L og 10 cm til højden H, fås et areal,
som er 464 cm2 større end det oprindelige areal.
• Hvid der derimod lægges 10 cm til længden L og 8 cm til højden H, fås et
areal, som er 452 cm2 større end det oprindelige areal.
a) Opstil relevante ligninger på baggrund af oplysningerne i opgaven
b) Løs ligningerne og bestem derved længden L og højden H af det oprindelige
areal


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2015 af PeterValberg

Oprindelige areal kaldes x

I)  (L + 8)·(H + 10) = 464 + x
II) (L + 10)·(H + 8) = x + 452

Hvilket giver to ligninger med 3 ubekendte, - dette kan ikke løses enstydigt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2015 af Soeffi


Svar #3
21. november 2015 af asbjoernen (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Opstil ligninger for sider i rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.