Matematik

Vektor

22. november 2015 af Duvedhv19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

håber nogen lige kan tjekke, om min beregning er rigtig.

En linje l har retningsvektor \bar{r}=\binom{4}{-3} og går gennem punktet P(12,-3)

A) Bestem en ligning for l.

jeg tager først tværvektoren af retningsvektoren og derved fås en normalvektor \bar{n}=\binom{3}{4}

Derved indsættes det i a(x-x_0)+b(y-y_o)=0

3(x-12)+4(y-(-3))=0

3x-36+4y-12=0

3x+4y=48

passer det???


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2015 af SådanDa

Lad os tjekke om din ligning går i gennem P(12,-3):

3·12+4·(-3)=36-12=24≠48, så der går noget galt!

Jeg ser at det går galt ved 4(y-(-3)) som du opløser til 4y-12, men der er jo to minusser, så 4(y-(-3))=4(y+3)=4y+12


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.