Matematik

Hjælp til at beskrive hvad a og b fortæller

22. november 2015 af sarahansen00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I tabellen ses en opgørelse over den årlige svinetransport ud af Danmark i perioden 2005-2009. 

Antal år efter 2005: 1,2,3,4

Antal svin (i mio): 4,3   4,9   6,3   8,0

I en model antages det, at antallet af svin, der årligt transporteres ud af Danmark er en funktion af typen 

F(x) = b * a^x

hvor x er antal år efter 2005

a) benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for f

- Dette har jeg gjort, det fandt jeg ud af ved hjælp af eksponentiel regression

F(x) = 3.37 * 1.24^x

- Men det er denne opg jeg ikke kan finde ud af at løse

B) beskriv, hvad konstanterne a og b fortæller om udviklingen af den årlige svinetransport ud af Danmark


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2015 af 123434 (Slettet)

b=3,37

a=1,24

b betyder, at der i 2005 blev transporteret 3,37 mio svin ud af Danmark

a betyder, at antallet af svin der transporteres ud af Danmark stiger med 24% om året efter 2005


Svar #2
22. november 2015 af sarahansen00 (Slettet)

Super, tusinde tak!


Skriv et svar til: Hjælp til at beskrive hvad a og b fortæller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.