Matematik

vektorer

24. november 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som kan hjælpe med denne opgave?
Har problemer med at finde frrem til punkt P.
Skærmbillede 2015-11-24 kl. 08.27.52.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2015 af mathon

  Vektorerne er:

                         \overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 2\\-2 \\1 \end{pmatrix}                    \overrightarrow{OP}=\begin{pmatrix} 1-2t\\1+t \\1+5t \end{pmatrix}

       \overrightarrow{OP}\perp \overrightarrow{OA}\Leftrightarrow \overrightarrow{OP}\cdot \overrightarrow{OA}=0

                                    
                                    \begin{pmatrix} 1-2t\\1+t \\1+5t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2\\-2 \\ 1 \end{pmatrix}=0

              (1-2t)\cdot 2+(1+t)\cdot (-2)+(1+5t)\cdot 1=0   


Svar #2
24. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Tak.


Svar #3
24. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Ved du hvordan jeg finder arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2015 af PeterValberg

Arealet af det parallellogram, der udspændes af de to vektorer, kan bestemmes
som den numeriske værdi af deres krydsprodukt, - se [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2015 af PeterValberg

Dermed bestemmes arealet af OAP som:

T_{OAP}=\frac12\cdot |\overrightarrow{OA}\times\overrightarrow{OP}|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.