Matematik

bestem f´(1) - funktion

24. november 2015 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan skal jeg bestemme f´(1) skal jeg differentiere eller?

indsat fil af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2015 af PeterValberg

Brug regnereglen (på hvert led) for at bestemme den afledede funktions forskrift:

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p\cdot x^{n-1}

Bemærk samtidig, at:   k' = 0
hvor k er en konstant

Bestem f'(1) ved indsættelse af x = 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. november 2015 af makki1994 (Slettet)

men jeg tænker, er der en lidt anderledes måde som er måske lidt nemmere? da det er hvis jeg kommer op til dette uden hjælpemidler vil jeg ikke rigtig kunne finde ud af det? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2015 af PeterValberg

f'(x)=\left(2x^3+4x+7 \right )'=6x^2+4

f'(1)=6\cdot 1^2+4=10

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
24. november 2015 af makki1994 (Slettet)

mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2015 af PeterValberg

Det var da så lidt :-)

Se eventuelt video nr. 3 og 4 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: bestem f´(1) - funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.