Fysik

Tryk/atmosfærisk tryk

26. november 2015 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet lyder: Hvor lille er trykkets i pigens mund i forhold til atmosfæren.

Vi får oplyst følgende: 

Antag, at radius i glasset er r1 = 4 cm og radius i sugerøret er r2 = 0.3 cm. Antag desuden at vandet i glasset falder med hastigheden v1 = 2.0 mm/s og at b = 6.5 cm 

Jeg går ud fra, man skal bruge følgende formel: p2 = p0 - pgb - (1/2) • pv12 ((r14/r24)-1) 

Går ud fra at:

p0 = atmosfærisk tryk: 1 atm = 101.3 kPa

p = vandets densitet: 1.000 kg/m3

g = tyngdeaccelerationen: 9.78 m/s2

Jeg er lidt usikker omkring mine enheder, før jeg indsætter i formlen. Jeg er desuden usikker på, om jeg anvender den rigtig formel til at finde svaret. 


Skriv et svar til: Tryk/atmosfærisk tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.