Matematik

Matematik: 2. ordensdifferentialligninger

27. november 2015 af tobias1123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder og har store problemer med en opgave som lyder: 

Den fuldstændige løsning til (7): a*y''+b*y'+c*y=0, når karakterligningen har diskriminanten 0 og dermed kun én rod r, er givet ved y=(c1*x+c2)*?^(-((b)/(2a))*x).

a) Bevis ved at gøre prøve, at y=(c1*x+c2)*?^(-((b)/(2a))*x)er løsning til (7)

Er der en der kan forklare den/lave den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2015 af Therk

Kan du indvie os i dine problemer med opgaven? Så får du et bedre og mere præcist svar.


Svar #2
27. november 2015 af tobias1123 (Slettet)

Efter jeg har fundet y' og y" er jeg gået i stå

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2015 af peter lind

du udregner a*y''+b*y'+c*y og ser om resultatet bliver 0


Skriv et svar til: Matematik: 2. ordensdifferentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.